This lake house shows how nature inspires seamless design

Organic Shelter sits in the middle of a forest, with a lake transitioning smoothly away from it. Nature is all around, creating stunning views for everyone inside. This beautiful modern home is the latest project from Studio Organic’s Aga Kobus and Grzegorz Goworek.

Continue reading below

Our Featured Videos

]]>

Kobus and Goworek decided to make the lake and the landscape part of the home design itself. Nature surrounds the house, unspoiled, wild and pure. The house is not an intruder into this natural world; it’s made to be a part of it.

Related: This house by the lake erases the barrier between inside and outside

The house is made from natural materials such as stone and wood. Polish limestone gives the home its distinct look, alongside burned larch wood that creates black planks. These elements combine for a simple, elegant and modern design with clean lines.

Thank you!

Keep an eye out for our weekly newsletter.

Join Our Newsletter

Receive the latest in global news and designs building a better future.

]]>

Inside, the minimalist style continues. Japanese design influenced the flow of the interior spaces. Glass surfaces allow plenty of natural light, and the rooms have light colors to keep the spaces feeling airy and open. The walls and floor are oak, with matching oak boards on the ceiling. Upholstery and fabrics in the space are made of natural linen and cotton. Lamps woven with wooden strips hang over the table.

Soft edges and simple lines define the space. Organic Shelter’s minimalist, beautiful design takes nothing away from the amazing natural views outside. The living area is full of curving sofas that look out over the lake and the trees. This creates a continuous effect, bringing the home and lake into a seamless flow.

As Studio Organic explained in a press release, “The house flows smoothly into the surface of the lake, surrounded by a forest, with the southern exposition. It sounds like a dream of every nature lover. This is what the latest project of the Studio Organic looks like.”

+ Studio Organic

Images via Studio Organic

Source

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.